Віра Олександрович

Тернопільські медики закликали не нехтувати штамом «Дельта», бо він швидше вражає легені

Ковід

На штам «Дельта» в Україні нині припадають 95% нових випадків COVID-19. Тернопільщина – не виняток. Тим паче, ситуація із захворюваністю у нас весь час погіршується.

Як повідомили на сторінці ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України», нинішня хвиля COVID-19 почалася раніше, ніж прогнозували в Міністерстві охорони здоров’я, а за інтенсивністю вона вже наближається до показників осені 2020-го. Зокрема, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сьогодні, 11 жовтня, зазначив, що через штам «Дельта» симптоми в інфікованих осіб можуть тривати 7-8 днів. Після цього різко знижується сатурація кисню - із 92% до 70% і хворі терміново потребують штучної вентиляції легень. Наприклад, таке ж зафіксували у Чорткові.

- Якщо у вас чи ваших близьких з’явилися симптоми COVID-19, негайно зверніться до сімейного лікаря, - наголошують у Тернопільському обласному центрі контролю і профілактики хвороб.

Додам, у лікарнях Тернополя вранці 11 жовтня лежати 243 важких хворих на коронавірус. Більшості із них була необхідна киснева підтримка, причому 11 людей - підключені до апаратів ШВЛ. Варто додати також, що у міській дитячій лікарні – 28 хворих на COVID-19. Окрім того, у Тернопільських лікарнях лежали ще є 8 людей із підозрою на коронавірус. Не дивно, що в Україні через кілька тижнів діятиме вимога про обов’язкову вакцинацію.

Фото зі сторінки ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України»

Вибір читачів за тиждень

Відео