Віра Олександрович

Тернопільські підприємці досі експортують товар до Росії

unnamed-17
Найбільше товарів на Тернопілля надійшло із країн Європейського співтовариства. Експортуємо ми переважно – теж у Європу. Втім, дещо досі потрапляє до Росії. Такий підсумок зробили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Загальний товарообіг Тернопільщини за підсумком січня-вересня цього року склав 412,5 млн дол. США, - звітують митники. - Порівняно із аналогічним періодом 2015 року він збільшився на 11%. Зокрема, «імпорт» становив 208,3 млн дол. США (зріс на 15%), а «експорт» – 204,1 млн дол. США (зріс на 8%).

Причому лише у вересні загальний товарообіг склав 55,9 млн дол. США. Водночас на Тернопільській митниці ДФС оформили 407,9 тис. тонн вантажів, що на 22% більше, ніж протягом аналогічного періоду торік.

- Зокрема, оформили 94,2 тис. тонн імпортних вантажів і 313,7 тис. тонн – експортних, - уточнюють фахівці. - Зовнішньоекономічні операції проводили із торговельними партнерами із 67-ми країн світу. Перші позиції займають Польща, Німеччина, Білорусь, Великобританія та Італія.

У географічному розрізі найбільше товарів (за вартістю) в область надійшло із країн Європейського співтовариства, зокрема, із Польщі (48,9% від усього імпорту), Німеччини (14,9%), Великобританії (6,3%), Італії (4,8%) і Швейцарії (2,6%).
- Експорт товарів здійснювали здебільшого до країн Європейського співтовариства, найбільше – знову ж таки до Польщі (60,1%), Італії (3,2%), Нідерландів (2,4%), Німеччини (2,3%), Румунії (2,1%), Литви (2%) і до країн-учасниць Співдружності Незалежних Держав, зокрема - Білорусі (9,6%), Молдови (1,5%) і Росії (1,3%).
Про роботу Тернопільської митниці ДФС також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ. Фото із відкритих джерел      

Вибір читачів за тиждень

Відео