Оксана Бучко

Тернопільські підприємці успішно пройшли ще один етап боротьби за спрощену систему оподаткування (фото, відео)

зображення_viber_2020-09-16_11-57-17

Під стінами Верховної Ради право на збереження спрощеної системи оподаткування відстоювали тернопільські підприємці 16 вересня. Вони виступали за відміну драконівських законів 128-ІХ та 129-ІХ, що знищать мікробізнес. Резолюцію підприємців підтримали деякі фракції та депутатські групи.

Вимоги ФОПів були наступними:

-терміновий розгляд альтернативних законопроектів для збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності;

-утворення при Президентові дорадчо-консультативного органу, що буде опікуватись розвитком мікропідприємництва в Україні;

-створення системи, при якій усі зміни до законодавства, що стосуються діяльності мікробізнесу, будуть обговорюватися з підприємцями;

-проведення реформи Податкої та Митної служби у відповідності до стандартів ЄС;

-запровадження мораторію на перевірки мікробізнесу;

-запровадження мораторію на усі види перевірок до моменту зняття обмеження під час загрози поширення коронавірусу;

-прийняття зважених рішень щодо карантину, не допустивши обмеження діяльності малого та мікробізнесу.

 

зображення_viber_2020-09-16_11-57-13
зображення_viber_2020-09-16_11-57-13

зображення_viber_2020-09-16_11-57-14
зображення_viber_2020-09-16_11-57-14

Підприємці виступають виключно за добровільну фіскалізацію та приведення податкового законодавства у відповідність статті 55 Господарського кодексу в частині обсягу річного доходу підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Резолюцію підприємців підписали фракції «За майбутнє», «Голос», «Батьківщина», «ЄС», «Довіра».

Учасники протесту закликають долучатись до наступних поїздок більшу кількість ФОПів, хоча цього разу працювали теж добре.

- А тепер, шановні колеги, хто не їздив в Київ проти цих  драконівських законів, перерахуйте весь свій товар в кіоску, який без первинних документів, - наголошує голова профспілки підприємців Наталія Шоломейчук. - Потім його помножте на 51 тис. грy згідно закону 376.  Ви - мільйонери по штрафах, і при цьому немає значення що у вас 1-а, 2-а чи 3-я група бізнесу! Оце так хоче влада наповнити держбюджет. При цьому буде арештована ваша квартира, машина, кіоск, товар і рахунок в банку! Що тоді будете робити? То може не допустити цього і на другий раз приїхати кожному з Вас в Київ на акцію протесту і захистити себе від банкрутства?

«Терен» інформуватиме про наступні кроки тернопільських ФОПів у боротьбі за спрощенку.

Нагадаємо, звернення тернопільських підприємців щодо скасування законів про введення РРО підтримали у Тернопільській міській раді, а також під час зустрічі із народним депутатом Іваном Чайківським.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ud_5FFPmZ1A[/embed]

Фото, відео учасників протесту

Вибір читачів за тиждень

Відео