Оксана Бучко

Тернопільські посадовці згідно із деклараціями часто живуть в кабінетах

Дані про нерухомість найчастіше приховують тернопільські посадовці. Не відобразили у деклараціях земельні ділянки, житлові будинки та нежитлові будівлі чотири депутати Тернопільської міськради.

Про це повідомили під час прес-конференції про боротьбу з корупцією на Тернопільщині, яку провели представники прокуратури у співпраці з Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем» 30 травня.

- У результаті спільних перевірок розпочали 8 кримінальних впроваджень за ст. 366-1 ККУ, перевірки продовжують, - зазначає заступник прокурора Тернопільської області Олег Галицький. - У 6 випадках посадовці не подали електронних декларацій, а у 2 – подали неправдиві відомості. До прикладу, один із заступників керівника державного підприємства не задекларував ні земельної ділянки, ні будинку, в якому проживає. Його орієнтовна вартість – близько 1,5 млн грн. А керівник міського комунального медичного закладу взагалі не подав е-декларації у вставновлені терміни. Санкція статті передбачає штраф 200 тисяч 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і до 300 тисяч, альтернатива – громадські роботи і позбавлення волі.

Посадовцям нагадують, що декларувати майно потрібно і при відсутності права власності на нього. У такому випадку слід вказувати інший вид права користування.

Фото автора

   

Вибір читачів за тиждень

Відео