Ростислав Фук

Тернопільські правоохоронці викрили угруповання, яке підозрюють у торгівлі людьми (фото, відео)

Жінкам, які погоджувалися надавати інтимні послуги, пропонували 600 злотих за годину

Угруповання, яке підозрюють у торгівлі людьми, викрили працівники міграційної поліції Тернопільщини, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області. 

Жінкам, які погоджувалися надавати інтимні послуги, пропонували 600 злотих за годину. Незаконний бізнес організували четверо українців, двоє з яких тимчасово мешкають у Польщі, а ще двоє – в Івано-Франківській області, які серед друзів, знайомих та на вечірках розповідали про пошук дівчат на високооплачувану роботу.

За словами керівника міграційної поліції Тернопільщини Олександра Буняка, підозрювані підшуковували жінок за конкретними параметрами – вік до 30 років, приємної зовнішності та з гарною фігурою. Спочатку дівчатам розповідали, що вони працюватимуть у сфері ескорт-послуг.

Зголосилися на таку роботу на території Польщі жительки Івано-Франківщини, Хмельницького, Одеси та Запорізької області.

Виготовлення документів взяли на себе самі організатори. Вони займалися транспортом та забезпечували виїзд в сусідню область.

27 червня під час проведення спецоперації у пропуску «Краківець» при проходженні паспортного контролю виявили двох українок, яких намагалися вивезти до Польщі.

Жінок повернули додому. Викрили оперативники і самих організаторів. У них провели обшуки під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Чоловікові та жінці, уродженцям Івано-Франківщини, оголосили підозру за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу.

Двом іншим вербувальникам, які наразі перебувають в Польщі, заочно оголосили підозру за тією ж статтею. Прокуратура готує матеріали щодо проведення подальших заходів в рамках міжнародної правової допомоги. Триває слідство.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео