Тернопільські правоохоронці перевіряють дотримання карантину у громадському транспорті

reyd-patrulnoi-politsii-v-gromadskomu-transporti-ternopolya

У зв’язку із зростанням рівня захворюваності на COVID-19, новим епідемічним зонуванням та відповідно до рішення міського оперативного штабу, в громадському транспорті Тернополя, закладах торгівлі і ресторанного госчподарства міста посилили контроль за дотриманням карантинних вимог.

Як повідомляють у патрульній поліції, перевірки в громадському транспорті проводять від моменту введення обмежувальних заходів у місті, а зараз, коли карантинні вимоги до пасажирів та водіїв громадського транспорту підвищено, патрулювання здійснюють в посиленому режимі.

Нагадаємо, відповідно до вимог для регіонів «жовтої» карантинної зони, в якій наразі перебуває Тернопіль, пасажирські перевезення дозволяється здійснювати лише у захисних масках та в межах сидячих місць, йдеться на сайті міськради.

Тому правоохоронці вкотре звертаються до тернополян з проханням користуватися засобами індивідуального захисту під час проїзду в громадському транспорті та дотримуватися соціальної дистанції.

Адже за перебування в автобусах та тролейбусах без одягнутої захисної маски, пасажирам загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень. Адмінпротокол за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей» правоохоронці складатимуть і на водіїв, котрі перебувають в салоні без засобів індивідуального захисту або перевозять більше дозволеної кількості пасажирів.

До слова, у Тернополі від початку карантину працівниками патрульної поліції складено більше 28 адмінпротоколів за ст. 44-3 КУпАП.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео