Тернопільські правоохоронці зустрілися з європейськими колегами (фото)

_MVS7825

Робоча зустріч з представниками Місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі, які спостерігають за виборчим процесом в Україні, відбулася сьогодні, 4 квітня, в Головному управлінні Нацполіції області. Учасники обговорили порушення, виявлені під час виборчої кампанії, та процес голосування в першому турі виборів Президента України на території області.

Про зареєстровані поліцією повідомлення, пов’язані з виборчим процесом у день голосування, поінформував представників спостереженої місії заступник начальника ГУНП в області Михайло Білецький. Більше півсотні ймовірних правопорушень під час виборів задокументували поліцейські Тернопільщини, пише Досьє 102.

Найбільше звернень – 12 – до поліцейських надійшло від тих, хто не знайшов себе у списках виборців. Зареєстровано сім звернень щодо непорозумінь із членами дільничних виборчих комісій. Було шість повідомлень про несвоєчасне відкриття виборчих дільниць, стільки ж задокументованих повідомлень про виявлення незаконної агітації, поодинокими були звернення щодо нетверезих членів комісій, підкупи виборців, втручання у роботу членів ДВК та інших.

_MVS7822
_MVS7822

- Загалом вибори в області пройшли спокійно. Проведена правоохоронцями профілактична та інформаційна кампанія дозволила не допустити серйозних правопорушень на території області, - зазначив керівник Головного управління Нацполіції краю Олександр Богомол.

Учасники зустрічі також акцентували увагу на проблемних питаннях, які виникали під час виборчої кампанії та обговорили готовність правоохоронців до забезпечення публічної безпеки та законності процесу голосування під час другого туру виборів Президента України.

Своїми враженнями від виборів на території Тернопільщини поділилися й іноземні спостерігачі. Як розповіли, їх приємно вразила робота поліцейських, членів окружних та дільничних виборчих комісій, котрі відповідально поставилися до покладених на них завдань.

- Під час виборів люди працювали у цілодобовому режимі, але не зважаючи на втому, робота проводилася якісно, без суттєвих зауважень та порушень, - підсумував довгостроковий спостерігач Йєнс Ванг.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео