Оксана Бучко

Тернопільські школярі можуть взяти на замітку поради щодо навчання від Ілона Маска

Elon_Musk_2015

Традиційні школи можуть замаскувати необхідні навики для майбутньої кар’єри. Як розпізнати їх та чого слід навчитись у закладах освіти, мають зрозуміти батьки школярів та студенти. Тернополяни, які хочуть бачити своїх дітей успішними, можуть скористатись порадами щодо навчання від  американського мільярдера інженера-винахідника Ілона Маска.

Про те, що традиційні школи можуть бути нерезультативними, пише Ілон Маск на truththeory.com.

1. Зв’язок навчання з практикою

Приклади і рівняння можуть не відкластись в пам’яті надовго, бо мозок не зберігати те, у чому не бачить потреби. Краще вчити фізику і математику під час розбору двигуна чи створення супутників.

2. Вчити вирішувати проблеми.

Наприклад, зібрати двигун. Тоді й стане зрозуміло, для чого ті чи інші інструменти.

3. Зважати на інтереси дитини

Комусь подобається музика, комусь математика. І в тій, і в іншій сфері можна стати успішним і вийти на стабільний хороший дохід.

4. Відмова від тестів

І тут Ілон Маск робить зауваження американській моделі, коли випускники Гарварду не вміють розрахувати кутової швидкості без варіантів відповідей.

5. Спершу – база

Дослідіть базу предмет, а тоді вникайте в глибини. Тобто спершу головні ідеї і спірні питання, потім – вдосконалення. Знання – це дерево, де все починається зі стовбура, а потім виростають листки.

6. Фізика потрібна всім

Фізика – це певна база для роботи мозку. Також не варто ігнорувати гуманітарні та мистецькі дисципліни, звісно важливо знати історію. А ще вивчити  декілька економічних дисциплін, щоб орієнтуватись в термінології.

Про альтернативу навчання в традиційних школах «Терен» писав ТУТ.

Фото Wikimedia

Вибір читачів за тиждень

Відео