Ростислав Фук

Тернопільські школярі взяли участь у міжнародному турнірі з баскетболу в Іспанії (фото)

Кубки вручив дітям зірка баскетболу, амбасадор Фонду «Реал Мадрид» Феліпе Реєс

З 2 по 8 лютого представники громадської організації «Епіцентр дітям» відвідали Королівство Іспанії, де взяли участь у міжнародному турніру з баскетболу «Copa Alma». У складі команди з 20 людей були й тернопільські школярі, а також діти із Хмельниччини, Ірпеня та Києва, повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

Діти були на справжньому баскетбольному матчі «Реал Мадрид» – «Жирона», відвідали екскурсії Мадридом та стадіоном Сантьяго Барнабео, займались скалолазінням, провели активності з дітьми з інвалідністю. Також здобули кубки за дві цінності – «Повага і Рівність», які вручив зірка баскетболу, амбасадор Фонду «Реал Мадрид» Феліпе Реєс.

На завершення зустрічі українська команда відвідала інтерактивний музей Ikono та багато історичних місць Іспанії.

Довідково

 Соціально-спортивна школа фонду «Реал Мадрид» розпочала свою діяльність у 2018 році в Тернополі на базі загальноосвітніх шкіл №2, №10, №28, «Школа-правовий ліцей». Відкриття проєкту тоді відвідали зірки ФК «Реал Мадрид» Альваро Арбелоа, Емільйо Бутрагеньйо, Міністр закордонних справ Сергій Клімкін. Окрім Тернополя, школи фонду працюють у Києві, Ірпені та на Хмельниччині. У них навчаються діти з соціально незахищених категорій населення: діти-напівсироти, діти з малозабезпечених сімей, з груп ризику, внутрішньопереміщених сімей, діти військовослужбовців тощо.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео