Дарія Шевченко

Тернопільські школярі завітали до гвардійців (фото)

unnamed (3)

«Для чого собаки»? Це найпоширеніше питання, яке ставили тернопільські школярі гвардійцям 2 батальйону 2 Галицької бригади під час екскурсії до підрозділу. Майже цілий день діти провели із військовими, зазирнули до кожної шпаринки та засипали питаннями військових. 

«А БТР у воді потоне? А чому автомат такий важкий? А де солдати їдять? А від чого захищає каска»? І ще багато-багато інших питань цікавило дітей. Нацгвардійці нічого не приховали. 

У мультимедійному тирі діти мали змогу потренуватись та постріляти за допомогою лазерних симуляторів. Приміряли на себе бронежилети та каски. Усім гуртом підкорювали БТР та дізнались, що на ньому не лише їздити можна, а ще й стріляти. 

«Надзвичайно цікаво, коли до нас приходять діти, - розповідає командир батальйону підполковник Дмитро Гуртовський. – Для нас, військових, це буденні речі, для них – цілий незвіданий світ. Діти не приховують емоцій, вони дуже щирі і цікаво спостерігати за емоціями». 

Із службовим собакою діти потоваришували одразу. Пес не лише продемонстрував усі свої навички, а й з радістю дозволив гладити себе та обіймати. 

Фото Аліни Новікової

Вибір читачів за тиждень

Відео