Оксана Бучко

Тернопільські вчителі можуть отримати більше захисту

stop-vchytel-buling

Закон про захист вчителів ініціює Киїівська міська організація профспілки. У документі хочуть затвердити статус педагогічного і науково-педагогічного працівника, який би захищав вчителів від булінгу з боку батьків. Тож, ймовірно, що праця і тернопільських вчителів стануть більше поважати.

Про це у коментарі «Голосу України» повідомив голова столичної профспілки освітян Олександр Яцунь. Таку необхідність зумовило цькування вчителя батьком учня, під час якого відбулося побиття. У таких випадках сьогодні можна лише шукати захисту в суді.

Згідно із законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» жорстокі дії батьків учнів щодо вчителів не вважають булінгом. Тому профспілка і наполягає на внесенні змін до чинного законодавства, каже Олександр Яцунь.

Вчителі не є обслуговуючим персоналом, а саме таке ставлення до них формується у нашому суспільстві, вважає голова столичної профспілки освітян.

До слова, престижності професії вчителя на Тернопільщині це не допоможе. Адже надбавку за цю складову так і не підняли. За престижність професії пересічні вчителі отримують лише 10% у порівнянні із раніше встановленою на рівні 20%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео