Оксана Бучко

Тернопільські вчителі повинні знати правила відеодзвінків

FD7A9F70-9F0B-48E5-9A15-502F27AAF19B

У період карантинних обмежень тернопільські вчителі повинні стати майстрами проведення онлайн-уроків. Тож прості правила для відеодзвінків нагадують у Міністерстві освіти та науки.

Обирати для проведення онлайн-навчання радять Skype, Hangouts чи Zoom. А також:

1. Користуватися перевіреними вебресурсами

Краще не випробовувати інші ресурси, не перевірені раніше викладачами. Адже технічні неполадки можуть звести нанівець усю підготовку до проведення уроків.

2. Слідкувати за власним зовнішнім виглядом

Сканування особистості відбувається і в онлайн-форматі. Тому непотрібно змінювати звичний вигляд оффлайн-навчання на більш домашній стиль.

3. Обирати відповідний фон для навчання.

Слідкуйте за фоном під час відеодзвінків. На фоні не має бути сторонніх предметів, що надавали б особисту інформацію (ім’я, прізвище, особисті фото, сертифікати та інше). Також зробіть його діловим та приємним. Не сідайте на фоні кухонної шафи та простої білої стіни. Під час Різдвяного період поставте збоку ялинку, це вже зробить приємнішим зображення.

4.Зробити комунікацію ефективною

Не перетворюйте уроки на монологи, адже в онлайн важче зупинятись до обміну думками. Можна, наприклад, попередити учнів, що під час читання паралельно буде відбуватись виправлення помилок, тож треба не лише зосередитись на тексті, а й налаштуватись почути вчителя і вміти зупинятись.

Навчання онлайн – це точно про нові технології та здобуття знань у новому форматі. Намагайтеся прислухатися до учнів та отримувати зворотній зв’язок щодо уроків. У такий спосіб ви зможете «чути» один одного та краще працювати над матеріалами.

5.Встановлювати власні правила під час онлайн-уроків

Під час онлайн-навчання має бути дисципліна така ж, як і під час уроків оффлайн. Тому рекомендуємо створити власні правила для уроків: підключатися до уроків без запізнення, вмикати камеру, активно обговорювати завдання, вдягатися, як і на навчання оффлайн, тощо.

Нагадаємо, для дистанційного та змішаного навчання школярів 5-11 класів розроблена платформа Всеукраїнська школа онлайн.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео