Дарія Шевченко

Тернопільські військовослужбовці пам'ятають кожну річницю боїв (фото, відео)

IMG_0736

Учора, 18 лютого, минули 5-ті роковини боїв у Дебальцево. Багатьом не вдалось вийти звідти живими. Але 8-ий мобілізований батальйон 2 Галицької бригади Нацгвардії України зміг повернутись додому. Військові виходили під обстрілами градів, вночі, без налагодженого зв’язку між іншими українськими бійцями. Це хлопці з Рівненщини, Тернопільщини, Закарпаття.

Через п’ять років після виходу з Дебальцево вони зібрались біля воріт військової частини 3002. Саме тут у серпні 2014 року почав формування їх батальйон, який очолив полковник Олег Савич. Кожного року вони приходять сюди: у річницю виходу з Дебальцево. Вони у різних куточках України, але більшість намагається приїхати до Львова та зустрітись у місці, де все почалось.

- Я навіть ніколи не міг подумати, що ми так добре будемо підтримувати традицію збиратись разом. З кожним роком нас не меншає, а навпаки – все більше і більше. Пам'ятаймо ті моменти, які ми пережили разом, про людей, які разом з нами служили - сказав один із військових Іван Івануса.

На території бригади гвардійці 8 батальйону поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим захисникам та помолились у капличці. Також вони відвідали могили полеглих воїнів на Личаківському цвинтарі, де разом з капеланом отцем Андрієм Сіданичем помолились, запалили лампадки та поклали квіти.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«273693,273694,273696,273697,273698,273699,273700»]

Фото Аліни Новікової

Вибір читачів за тиждень

Відео