Дарія Шевченко

Тернопільські водії матимуть посвідчення та документи на авто оновленого формату

2575C181-A7AA-4E36-A02C-9834101D9CF7

Відтепер водії отримуватимуть оновлені бланки посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Вони повністю відповідають міжнародним стандартам. 

Як зазначив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, бланки – тримовні, міститимуть інформацію українською, англійською та французькою мовами. Це робить їх чинними на території всієї Європи, повідомляють в МВС.

– Цією постановою ми привели документи у відповідність до європейських вимог. Новий зразок також на пластиковій карточці. Він тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу, – сказав Денис Шмигаль.

Також нові бланки цінні і тим, що на них міститиметься інформація про групу крові водія, аби у випадку аварії лікарі змогли оперативно надати медичну допомогу. Також будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство. Ці дані вноситимуться у бланки лише за письмовою згодою кермувальника.

Стосовно оновленого свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, то це документ, який також повністю відповідає міжнародним вимогам. Він передбачає додавання позначки щодо відповідності автомобілю екологічним нормам «Євро-2» - «Євро-6» або іншому рівню.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео