Тернопільських поліцейських навчали працювати із системою «Custody Records»

DSC07232

Тренінг щодо стандартів використання «Custody Records» та специфіки роботи із затриманими особами пройшли тернопільські поліцейські. Серед тренерів – експерти команди, яка ініціювали впровадження даної системи в Україні.

Проєкт «Custody Records» офіційно розпочав свою апробацію на Тернопільщині 2 липня. Система обліку дій, що запобігатиме порушенню прав людини, функціонує на базі Тернопільського районного управління поліції, пише Досьє 102.

««Custody Records» - це одна із кращих практик країн Євросоюзу. Вона включає відеонагляд та фіксацію всіх дій із затриманими особами.  Завдяки цьому забезпечується вірогідніший ступінь дотримання прав людини», - зазначає експерт громадської організації  «Експертний центр з прав людини» Сергій Іллюк.

Учасники тренінгу обговорили особливості роботи інформаційної підсистеми. Експерт Валерій Архіпов акцентував увагу на дотриманні прав вразливих груп населення, а саме наркозалежних осіб, особливості спілкування та роботи з ними.

Тренери разом з представником Управління дотримання прав людини Нацполіції Іриною Ніколаєвою та поліцейськими протестували як працює система: від моменту затримання особи, її утримання у відділку та проведення усіх необхідних слідчих дій. Аналізували  конкретні ситуації порушення прав затриманих осіб та шляхи їх уникнення.

Нові знання та практичні рекомендації, які будуть корисними у роботі, отримали під час тренінгу поліцейські.

«Тренінг був дуже інформативним. Ми обговорили ключові моменти функціонування системи «Custody Records» та її вплив на профілактику порушення прав затриманих осіб, а також розглянули на практиці, як вона працює», - розповідає кандидатка на посаду інспектора з дотримання прав людини  Роксолана Кізан.

Нагадаємо, впровадження проєкту «Custody Records» планується у всіх територіальних підрозділах поліції.

Фото Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео