Оксана Бучко

Тернопільським вчителям поки не світить підвищення зарплати

96993-1_large

Тернопільські педагоги наразі не отримають вищу зарплату. Збільшення посадових укладів для вчителів відтермінували згідно з постановою Кабінету міністрів. Підвищення відклали на рік - до 31 грудня 2021 року.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 1149 від 23 листопада 2020 року, повідомляє wz.lviv.ua.

Ця постанова попередньо передбачала з 1 січня 2021 встановити мінімальний розмір посадового окладу педагогічного працівника на рівні трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Разом з тим wz.lviv.ua повідомляє, що міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram написав про зростання зарплати освітян «попри необґрунтовані рішення минулої влади та економічні труднощі через пандемію коронавірусу». Так, за його інформацією, цьогоріч знайшли можливість збільшити посадові оклади всіх працівників бюджетної сфери на 5,8% з 1 вересня. Він додав, що у проєкті державного бюджету на 2021 рік на галузь освіти передбачено 173,8 млн грн, що на 34 млрд грн більше, ніж цьогоріч.

Шкарлет також нагадав, що згідно із запланованим підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня наступного року розміри посадових окладів працівників бюджетної сфери збільшаться на 20%, а з липня — ще на 8,3%. Тобто, вказав він, кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат на 2021 рік передбачені.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео