Оксана Бучко

Тернопільським водіям стане ще важче знайти правильне місце для паркування?

avto-1

Більше захисту отримають тернополяни, які є власниками електромобілів. Вони матимуть із нового року номери із зеленим шрифтом та місця для паркування зі спеціальними значками. За паркування у таких місцях інших водіїв передбачено штраф - 20-30 неоподатковуваних мінімумів або 340-510 грн

Відповідний закон набуває чинності з 1 січня 2020 року. Планують також ввести і дорожні знаки «Для електромобілів», «Крім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів», пише pb-news.info.

Продаж електромобілів в Україні зростає великими темпами. Станом на 1 червня 2019 року зареєстрували більше 25-ти тисяч електромобілів та гібридів, що на 56% більше, ніж рік тому. А протягом травня поточного року було зареєстровано на 97% таких автомобілів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тому вирішили не гальмувати такий розвиток неврегульованим обладнанням місць для паркування та зарядки чи відсутності дорожніх знаків.

Також залишається не врегульоване питання ідентифікації транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. Зокрема, такі знаки використовуються в Австрії, Німеччині, Угорщині, Норвегії, Великій Британії, Китаї, Індії, Латвії, провінції Онтаріо в Канаді тощо.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео