Тернопільський астролог Іван Круп'як: «Мавпа підкидатиме сюрпризи» (Східний гороскоп)

Рік Червоної Мавпи за Східним календарем настане 8 лютого і проходитиме під опікою «войовничої» планети Марс. До чого ж нам усім слід готуватися? Чого остерігатися? Кому таланитиме, а кому краще «піджати хвіст»?

Аби дізнатися відповіді на усі ці запитання, «Терен» поспілкувався із тернопільським астрологом і космопсихологом Іваном Круп’яком.

- Нехай цей рік принесе кожному усе те, що він сам собі бажає, - каже астролог. – Адже життя буде трохи складнуватим. Грайлива, артистична, неспокійна і трохи знервована Мавпа буде нам підкидати різні сюрпризи. Але все минеться…

Червона Мавпа нікому нудьгувати не дасть

- Кажуть, події цього року можуть бути непередбачуваними і несподіваними як характер у Мавпи…

- У рік Мавпи дійсно може відбутися все, що завгодно. Не дивуйтеся, якщо ви очікували одного, а все раптом обернулося абсолютно несподіваним чином. Зміни в політиці будуть цього року колосальними. Можна очікувати на революції, бунти, барикади. Мавпа так розважається! І нікому нудьгувати не дасть. Усе, що досі вважалося законом, нормою, правилами, - безповоротно піде у минуле...

Цей рік дійсно сприятливий для нових ідей, активності і сили. Можна ризикувати, бо тим, хто здатен на це, щаститиме більше, ніж іншим. Усе вдасться, повірте. Адже Мавпа, як не дивно, здатна вчасно зупинитися.

- Але ж ви стежите не лише за Східним календарем. Яким цей рік буде за Зороастрійським гороскопом? Що це означає?

- Календарів насправді є багато. Людина вивчала світ, намагалася свої знання і спостереження якось систематизувати. І перше, що вона «підгледіла», то зміни, що відбуваються із Місяцем – чотири його цикли, кожен із яких триває тиждень. Тож за старослов’янським календарем від Трипілля 9 березня розпочнеться Новоліття 7524 року під покровом Велеса і Дани. А за Зороастрійським календарем, про який ви запитували, це буде рік Борсука. Він почне свою ходу 21 березня, у день весняного рівнодення.

До речі, Борсук – дуже консервативний, але за характером схожий на Мавпу. Річ у тім, що тваринок для календарів/гороскопів наші предки обирали не випадково. У кожного – своя енергетика і смислове наповнення. Якщо уважно придивитися, то ми знайдемо багато схожого у поведінці собак, свиней, щурів і… людей.

«Коли людина менше знає, нею легше керувати»

- Священики кажуть, що читати гороскопи це – гріх, а ви їх складаєте…

- Не треба робити із Бога «страшидло». Бог нам насправді все дозволяє! Що робить астрологія? Вивчає сутність цього світу, людину, а отже – допомагає пересвідчитися у силі Божій, Його величі. Є країни, де астрологію цілком серйозно вивчають в університетах. І вони, повірте, живуть набагато краще за нас…

Нічого на світі немає випадкового. Коли починаєш за цим стежити, аналізувати, а не бавитися, то починаєш розуміти, усвідомлювати, наскільки все навколо нас розумно побудовано, сформовано, укладено: чотири тижні, чотири пори року, чотири стихії; співвідношення кількості води на нашій планеті і у тілі людини майже ідентичне – приблизно 70/30. І я можу навести ще багато таких прикладів. І тут немає гріха! Ми самі собі ставимо заборони або їх для нас хтось встановлює. Чому? Бо комусь це вигідно.  Адже коли людина менше знає, нею легше керувати.

Хочу нагадати, що першими до Христа, коли він народився, прийшли волхви, або астрологи. Причому вони принесли святій родині звістку про плани царя Ірода і фактично цим врятували новонародженого Ісуса від смерті… Власне, у Біблії є багато згадок про астрологію. Я завжди скептикам кажу: якщо у світі діють закони механіки, то має бути той механік, який усе це створив і тепер стежить, щоб воно належно працювало…

Тигр і Мавпа – повні антагоністи

- Кому ж цього року таланитиме більше?

- Якщо звернутися до Східного календаря, то «долю за хвоста» цього року мають шанс спіймати Мавпа, Щур і Дракон (докладні прогнози для всіх знаків зодіаку читайте нижче – прим.). Адже вони належать до одного тригону. Переважній більшості Щурів буде дуже непогано, але слід врахувати не лише рік народження, а й стихію, під якою людина народилися: вода, вогонь, земля і повітря. Нагадаю, Мавпа до нас прийшла – вогняна. Із водою вона не дуже дружить… Дракон також почуватиметься досить стабільно. Взагалі-то, між ними трьома буде така ніби кругова порука.

- А представникам яких знаків варто бути обережними?

- Найскладнішим рік буде для представників тригону Тигра, Коня і Собаки. Наприклад, Тигр і Мавпа – повні антагоністи. Вони начебто обоє тропічні тваринки і мають жити в згоді, але Мавпа дуже нервує Тигра. І він нічого не вдіє, бо вона взяла – і враз стрибнула з гілки на гілку, там її не дістати. Тому раджу усім, хто народився у відповідні роки, бути обережнішими, добре знати – що, куди і як, а лише тоді починати діяти. Не завадить добре подумати, із ким слід мати справу. У деяких моментах – краще взагалі все відкласти і перечекати.

Для народжених у рік Кози, Кролика і Вепра цей рік – середній. Він не обіцяє їм ані високих злетів, ані серйозних падінь. Не варто дуже «висовуватися», але й пасти задніх теж не раджу. Звісно, ви можете у це не вірити і чинити так, як бажаєте. Але я вже пересвідчився на багатьох прикладах і людських долях: «механізм» таки працює. Річ у тім, що в тому гороскопі закладені надбання наших предків, тисячолітня мудрість! Більше того, кажуть: той календар, який зараз називають Східним, насправді створили наші предки, арії, і занесли його на Схід. Просто у нас ці знання забули, а там – зберегли…

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Східний гороскоп на 2016 рік

Щур (Миша) (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 рр.)

Краще не висловлювати свої думки вголос. Раптом вас не так зрозуміють! Але внутрішньо ви будете налаштовані на активну хвилю і на принципову згоду із тим, що відбувається навколо. Миша і Мавпа - дуже схожі, а тому знаходять спільну мову. Але до всіх справ вам усе одно потрібно ставитися скрупульозно і відповідально. Як будете працювати – так і будете мати! Не забігайте наперед там, де не впевнені, тоді знайдете рівновагу і щастя. Цей рік Бог вам дає для того, щоб визначитися із місцем проживання, роботою, а також - влаштувати особисте життя.

Бик (Віл) (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 рр.)

Представники цього знаку не здатні сприймати зміни, які не піддаються логіці. Биків складно надихнути гаслами або декларативними ідеями, адже ви за цією мішурою не бачите ніякої перспективи, а довіряєте лише діям і здоровому глузду. Тому цього року - менше забаганок, більше конкретних справ і планів. Декому доведеться відмовитися від звичних спокус і ризику. Готуйтеся: цей рік несе непередбачувані ситуації та інколи загонить у глухий кут. Неспокій і невпевненість можете відчувати постійно. Можливі розчарування у друзях і компаньйонах. Звісно, це тривожитиме душу.

Тигр (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 рр.)

Тигр буде вдаватися до значних зусиль, щоб вийти за межі тих умов, в яких йому давно стало тісно. Буде багато планів, ідей і бажання щось змінити, переробити, створити. Надихатимуть на це різні події і факти, які дають ілюзію свободи і змушують вірити в краще. Насправді, усе можливо! Ці слова стануть вашим девізом цього року. Але вам буде важче, ніж іншим, адже весь час бракуватиме підтримки і розуміння оточення. Будьте насторожі - претензії, вимоги і звинувачення висуватимуть вам із різних сторін. А плани не завжди матимуть тверде підґрунтя, а тому можуть змінюватися. Тож будьте уважні і ретельно перевіряйте інформацію, що стосується вас і ваших близьких.

Кіт (Кролик, Заєць) (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 рр.)

Представники цього знаку у 2016-му сприйматимуть життя по-філософськи. Їм усе під силу, навіть у нинішньому непередбачуваному світі. Ви, якщо, звичайно, захочете, будете цього року як риба у воді. Для вас немає неможливого, адже перейматися чимось складним і тривожним не доведеться. Усе йтиме за планом, проте Мавпа все-таки часто нервуватиме вас, бо вона - не з вашої «компанії». Тому із грандіозними планами краще зачекати. Слід добре придивлятися до подій, але участі в них брати не варто, особливо у другій половині року.

Дракон (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 рр.)

Люди цього знаку не відмовляться від своєї мети ні за що, хоча навколо буде чимало порадників, які стримуватимуть ці пориви. І чим більше ви будете діяти, тим сильнішим ставатиме прагнення зміцнити свої позиції. Адже у перспективі - непоганий рік. Будете рухатися чітко вперед. Доведеться багато працювати, але віддача буде відчутною. Якщо навіть хтось захоче вам перешкодити, то все складеться так, що ви вчасно зможете виявити злі наміри недоброзичливців. Першу половину року краще присвятити невідкладним справам. Поїздки і зміни зірки радять відкласти на другу.

Змія (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2 001, 2013 рр.)

Змія цього року може задовольнити власну цікавість, спостерігаючи за чужими стараннями. На будь-яку дію вона матиме готовий коментар. Змії - уїдливі і нещадні, особливо до слабкостей і невдач інших. Вони здатні провокувати, заохочувати ініціативу оточуючих, створюючи ілюзію підтримки, але завжди легко і невловимо вислизатимуть від будь-якої відповідальності або роботи, яка їх обтяжує. Звісно, допитлива і мудра Змія цього року буде активною і старатиметься обходити гострі кути. Адже зірки радять жити так, щоб не зашкодили майбутньому: насміхаючись над витівками долі, але дотримуючись своїх принципів.

Кінь (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 рр.)

Кінь завжди готовий захистити свої інтереси або просто побалакати про життя. Серед представників цього знаку трапляються мудрі цінителі прекрасного, знаючі професіонали і цікаві співрозмовники. Цього року вони тяжітимуть до всього красивого, піднесеного і нестандартного. Звісно, Коням доведеться добряче попрацювати. Небажання трудитися може призвести до втрати роботи, посади і всіх заслуг. Але дехто через свій характер все одно буде противитися завданням, які перед ними ставитимуть. Проте пам’ятайте: не ви їдете на Мавпі, а Мавпа легко осідлає вас. Вмійте змовчати, і все буде гаразд.

Коза (Вівця) (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003 рр.)

Коза цього року може стати помітною фігурою, якщо вона готова змиритися із роллю, яку нав'язуватиме оточення. Доведеться стримуватися, миритися із ситуацією, обставинами і людьми. Вони – сильніші за вас! Але не розчаровуйтесь – свого ви вже досягнули або якраз стоїте на стежці до мети. У вас буде багато можливостей, аби утвердити нові плани чи успішно завершити розпочаті раніше справи. Зірки радять брати участь у різних іграх, диспутах, конкурсах. Маєте шанс стати переможцем! Нагадуємо: заступництво Мавпи отримають саме креативні, відважні і ризиковані люди.

Мавпа (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 рр.)

Незважаючи на те, що настає її рік, Мавпа не застрахована ні від чого. Вона буде як «падати у прірву», так і підніматися сходами успіху. Особливо важко буде ініціативним людям, які братимуть на себе роль лідера. Адже Мавпи - непередбачувані, бунтівні і легко змінюють напрям дій. Вони здатні не стільки повести за собою, скільки звести з розуму тих, хто готовий піти за ними. Тому на вершечок залазити зірки не радять. Девіз цього року - усе в міру і вчасно! Якщо маєте невідкладні справи, розплануйте все так, щоб легко впоратися і бути на висоті. Доведеться до всього докласти руки і свою винахідливість.

Півень (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 рр.)

В обмін на стабільність Півень готовий пожертвувати своєю доброзичливістю. Його дратує необов'язковість, брак відповідальності і порушення правил. Півня легко вивести із себе. В ім'я встановлення порядку він здатен бути жорстоким, агресивним і безкомпромісним. Адже Півень «співає» за графіком і це - закон! Він встановлює свій порядок: добре чи ні, але обов’язково так, як він це хоче. Хоробрість, готовність до самопожертви завжди штовхає таких людей до змін. І це – добре. Проте рік Мавпи – час тих, хто піклується насамперед про когось, а потім - про себе. Пам’ятайте про це!

Собака (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 рр.)

Представники цього знаку можуть ревно охороняти свою репутацію, якщо їм видасться, що думка інших - сумнівна. Тож цього року Собаки будуть вірити: усе, що відбувається, - всерйоз і надовго. Незважаючи на свою здорову прагматичність, ви будете відкриті для відносин, довіряючи іншим свої плани і наміри. Але щоб щось мати і чогось досягнути, треба думати, із ким варто мати справу, а на кого «гавкати». Рік Мавпи – час енергій, він неспокійний і повний несподіванок. Декому доведеться до цього пристосуватися. Із поганими намірами цього року не поспішайте. Із сумнівними людьми не зв’язуйтеся!

Свиня (Вепр) (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 рр.)

Свині – усе байдуже, вона йтиме вперед наміченим шляхом. Її не лякатимуть труднощі, що виникатимуть дорогою до мети. Оптимізм у 2016-му тільки зростатиме, підживлюючись вірою у власні сили. Зірки радять шукати підтримку у тих, хто несе любов, теплоту і турботу. Вигадки, які підкидатиме Мавпа, - не для вас, адже ви - дуже різні тваринки. Тому рік передбачається середнім, але цікавим. Вихід із будь-якої скрути знайдеться, якщо Свиня буде працювати і жити за власними планами. Віра у себе додаватиме їй сил і вирівнюватиме настрій. 

Вибір читачів за тиждень

Відео