Тернополян запрошують на каву з відомими людьми 

Благодійна акція «Кава з волонтером» уже стартувала у Тернополі. Мета такої ініціативи дати можливість жителям Тернопільщини поспілкувались із відомими людьми та волонтерами, а також зібрати кошти на закупівлю автомобіля «ПомагайБус» для МБФ «Галицька Громада», яка і є організатором акції. 

Нині фонд «Галицька Громада» реалізовує кілька проектів. Серед них і «Захистимо медиків Тернопільщини». За період пандемії волонтерам вдалося зібрати майже мільйон гривень на допомогу медичним працівникам в боротьбі із коронавірусом. Також проект «Одежина», який стартував ще до початку створення фонду у 2017 році. За цей період волонтерам вдалося зібрати понад 41 тонну речей та передати їм понад 5 тисячам осіб на території Тернопільщини. Проте, основною проблемою нині залишається відсутність транспорту. Деякі потребуючі сім’ї не мають можливості приїхати в обласний центр та забрати одяг, у той час деякі родини мають надлишок одягу та готові його відати фонду, але не можуть самостійно його привезти в Тернопіль.

Саме тому представники фонду вирішили провести акцію «Кава з волонтером».

– Мета нашого проекту – нагадати суспільству про волонтерів, а також розповісти і про людей, які прогодились стати ЛОТами та виділити годину свого часу, аби взяти участь у проекті, і наша третя ціль – зібрати кошти на закупівлю транспорту для фонду, – розповідає голова правління МФБ «Галицька Громада» Володимир Шевченко. 

Акція проходитиме у незвичному форматі. На сторінці фонду у Facebook будуть опубліковані люди-лоти, стартова ціна за яких – 100 грн. Охочі мають прокоментувати фото обраного волонтера, де вказати суму, які вони готові заплатити за зустріч із ним. Також можна робити і анонімні ставки.

– Я мріяла, що буде транспорт, який зможе розвести цю допомогу людям. Ми фактично не фінансувалися. Ми віримо, що спільними зусиллями, завдяки проекту «кава з волонтером», ми зможемо придбати «помагай бус», який буде доставляти щастя цим людям. Які люди, які не мають як забрати, а є люди, які не мають як привезти? – зазначає керівниця соціально-гуманітарного напряму МФБ «Галицька Громада» Яна Шкуратова. 

До слова, як розповів член наглядової ради фонду Архієпископ Нестор МБФ «Галицька Громада» це неурядова благодійна організація, мета якої допомагати громадам Тернопільщини реалізовувати проекти, які підвищують рівень соціального життя, розвивають інфраструктуру, створюють робочі місця.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео