Тернополянам краще не гуглити про свої хвороби

1 (1)

Не шукати причини поганого самопочуття в «Гуглі», а тим більше лікуватися порадами з інтернету радить тернополянам виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Оскільки таке самолікування може ускладнити ваш стан або ж взагалі бути небезпечним для життя. Саме тому, коли ви почуваєте себе погано і кволо, краще зверніться до лікаря, а не гугліть свою хворобу в мережі.

Небезпека встановлення «діагнозів» через інтернет в тому, що вони є недостовірними і часто неправдивими, оскільки надана там інформація може виявитися теж неправдивою. Саме тому варто звертати увагу на авторитетність джерела перед тим, як довіряти написаному і починати дотримуватися його правил.

Часто такі поради є доволі узагальненими і людина може «нашукати» у себе ті симптоми, яких насправді немає. Саме тому Уляна Супрун радить не шукати допомоги і порад в мережі. Навіть якщо ви і знайшли інформацію в  достовірних, авторитетних джерелах, краще проконсультуйтеся з лікарем, аби упевнитися, що дані поради будуть вам на користь і не зашкодять.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео