Тернополянам на замітку: яке спорядження необхідне для джампінгу

kak-ispolzovat-batut-1

Якщо ви любите активний відпочинок і енергії у вас хоч відбавляй, а фізичну форму необхідно покращити, то вам слід спробувати джампінг.

Сьогодні поговоримо про спортивний реманент, який знадобиться для занять цим спортом.

Батут походить від французького «batoude» або італійського «battuta» — обидва слова перекладаються як «удар». Це спортивний реманент для стрибків у висоту або в сторони. Як він виглядає? Нічого надскладного та дивного - металева рама, на яку натягнута міцна плетена сітка. Кріпиться вона за допомогою пружинних механізмів (переважно), розташованих по всьому периметру. Саме вони забезпечують еластичність платформи.

Батути бувають різних видів, а саме:

Надувні — найчастіше використовуються для розваг дітей на свята та у парках відпочинку.

Професійні — для виконання акробатичних етюдів на спортивних заходах.

Домашні — на міні-батуті зручно займатися з метою схуднення, так як він відрізняється невеликим розміром і дозволяє тренуватися як у фітнес-центрах, так і самостійно.

Для джампінгу частіше використовують домашній батут. Але перш, ніж взяти перший, що потрапив вам на очі, варто розібратися у критеріях, за якими краще обирати таке спорядження.

Отже:

- круглий більш безпечний, ніж прямокутний;

- міцна рама виготовляється з гальванізованої сталі;

- вузли в місцях кріплення повинні мати якісну прошивку;

- чим більше буде пружин і чим вони довші, тим довше прослужить вам батут;

- мат варто вибирати широкий і товстий. Ні рами, ні пружин під ним не має бути видно (що забезпечить додаткову безпеку).

А ще, що цікаво, перший батут з’явився у народів Півночі. Ескімоси натягували на палиці шкуру моржа і стрибали на ній, щоб розважитись та трохи зігрітись.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео