Ростислав Фук

Тернополянин втратив 80 тис. грн, купуючи генератор в інтернеті

Чоловік знайшов в інтернеті оголошення про продаж генератора за ціною, що значно нижча за ринкову

Через постійні відключення електроенергії надалі триває попит на генератори, чим і користаються шахраї, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Тернополянин знайшов в інтернеті оголошення про продаж генератора за ціною, що значно нижча за ринкову. Продавець попросив переказати на банківський рахунок кошти за товар. Чоловік відправив майже 80 тисяч гривень, після чого зв'язок із продавцем обірвався. Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся до поліції по допомогу.

Аби не потрапити в пастку, поліцейські радять шукати продавців, які відправляють товар із можливістю оплати за товар на пошті. Шахраї завжди просять відправити передоплату – повну або часткову.

Якщо ж ви все ж таки вирішили придбати генератор за передплатою, необхідно перевірити коментарі та відгуки про продавця чи компанію. Але це теж не дасть 100% гарантії. Не треба одразу вибирати найдешевшу ціну товару. Цим здебільшого і користуються аферисти. Уважно вивчайте зміст оголошень, - йдеться в повідомленні.

Поліцейські кажуть, варто перед покупкою перевіряти банківські картки, телефони та сумнівні посилання на сайті кіберполіції у розділі «Stop fraud», адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео