Тернополянка Олена Підгрушна не вийшла на старт, прокоментувавши провал в естафеті. Кращою з українок стала Віта Семеренко, Джима зійшла з дистанції

1265472

Останній день п'ятого етапу Кубка світу з біатлону розпочався жіночою гонкою переслідування. Україну представили три спортсменки, тернополянка Олена Підгрушна вирішила пропустити змагання.

До слова, всі інші біатлоністки старт не пропустили.

Юлія Джима мала стартовий номер 29 (+1:41 хв), Віта Семеренко - 34 (+1:51 хв), Валя Семеренко - 59 (+2:25 хв).

«Лежку» всі українки закрили чисто. До слова, Валя Семеренко після першої стрільби показала найбільший прогрес, відігравши 16 позицій.

Другу стрільбу сестри Семеренко відпрацювали на відмінно. Джима відправилася на два кола штрафу.

«Стійку» Віта Семеренко закрила чисто, Валя Семеренко пішла на одне, а Юля Джима - на два кола штрафу.

Останній вогневий рубіж Віта Семеренко знову зробила з нуля. Українка стала єдиною відмінницею гонки. Валя Семеренко теж відпрацювала чисто. Юля Джима пішла ще на три кола штрафу.

На фініші найкращою з українок стала Віта Семеренко - 8-а, Валя Семеренко - 18-а, Юля Джима зійшла з дистанції.

Нагадаю, в естафеті Олена Підгрушна «просіла» на трасі. Традиційна фінішерка прийшла лише шостою. Свій виступ біатлоністка прокоментувала так:

- Сьогодні надзвичайно важко біглося, навіть не могла триматися з лідерами. Зараз складно сказати, чому так сталося. Самопочуття було таким же, як і під час спринту в Обергофі.

Хочу перепросити у дівчат, що не змогла втримати позицію, яку вони мені передали. Сьогодні я була не я. Вирішила пропустити завтрашню гонку переслідування. Треба зробити паузу. Сьогодні вирушимо до Поклюки, де буду акліматизуватися й готуватися до шостого етапу Кубка світу. Потім вже поїдемо з командою в Лівіньо (Італія) на тренувальний збір перед чемпіонатом світу.

Настя Меркушина припинила змагання на етапах Кубка світу та Кубка IBU. 

Сьогодні попереду ще чоловіча гонка переслідування. Тернополянин Дмитро Підручний вийде на старт під 10-м номером.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео