Орест Сарматський

Тернополянка стала фіналісткою конкурсу Miss Ukrainian Canada

0000-39

Ірина Джумак з Тернополя вийшла у фінал конкурсу з 60-річною історією для представниць української діаспори - Miss Ukrainian Canada. 

Ірина отримала титул Miss Best Social Project та 1000 канадських доларів на реалізацію своєї соціальної ініціативи.

- На конкурсі Ірина представляла місто Місісаґа, провінція Онтаріо, але рідне місто Тернопіль, за словами дівчини, в її серці назавжди. Ще в Тернополі вона розпочала кар'єру професійної танцівниці, стала членом Національної танцювальної ліги. А сьогодні за океаном вчиться у York University в Торонто та продовжує улюблену справу: працює викладачем в танцювальній студії, вона - суддя Федерації танців Онтаріо, - повідомила член дирекції громадської організації «Четверта хвиля» і освітній партнер O.W.L. у Торонто Таміла Карпик.

За словами Таміли, в Канаді Ірина Джумак багато працює з дітьми, тож знає про їхні потреби та мрії. Саме тому, коли за умовами конкурсу дівчині потрібно було запропонувати соціальний проект, вона не вагалася та присвятила цю можливість вихованцям з особливими потребами навчально-реабілітаційного Центру «Мозаїка» у Броварах.

Ідею Ірини Джумак підтримав спонсор соціальних проектів - канадська громадська освітня організація Open World Learning Society.

За умовами конкурсу, O.W.L. мав надати фінансування лише одній учасниці, проте, нам настільки важко було визначитись з переможницею, що вирішили підтримати ще дві ініціативи, а саме - проект, спрямований на підтримку одного з проектів Клубу Ротарі Львів Інтернешнл, який опікується львівською спеціалізованою школою для незрячих дітей в Україні, а також проекту сприяння дитячому соціально-реабілітаційному центру «Сонячне світло» у с. Требухів на Київщині, додала Карпик.

Конкурс «Міс Українська Канада» – уже 60 років є справжнім святом української культури, таланту та мистецтва. Проект прагне познайомити аудиторію з Україною, об’єднати українську молодь з різних куточків Канади, презентувати її творчий потенціал, а також донести до загалу інформацію про важливу роль волонтерства та соціальних ініціатив.

Фото - «Експрес»

Вибір читачів за тиждень

Відео