Тернополянка стала жертвою шахрая

завантаження

Усі кошти зникли з банківської картки 53-річної мешканки Тернопільського району після спілкування з незнайомкою, яка представилася працівницею банку. Правоохоронці вкотре звертаються до краян: не розголошуйте нікому та за жодних обставин персональні дані свого «електронного гаманця».

За словами потерпілої, дзвінок до неї надійшов вранці. Незнайомка представилася працівницею банку і повідомила, що з її рахунку хочуть зняти кошти. Співрозмовниця попросила назвати їй чотиризначний код, який нанесено на зворотній стороні картки, аби нібито заблокувати доступ сторонніх осіб до неї. Потерпіла також продиктувала незнайомці SMS-повідомлення, яке надійшло на її телефон. Після чого отримала ще одне повідомлення, але вже про зняття з рахунку понад чотирьох тисяч гривень, пише Досьє 102.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Правоохоронці встановили на який рахунок були перекинуті кошти потерпілої та вживають заходів щодо розкриття злочину.

Водночас поліцейські застерігають: хто б з вами не зв'язувався та що вам не розповідали, щойно чуєте, що вас просять назвати термін дії картки, тризначний CVV2/CVC2-код безпеки з її зворотного боку або пароль з смс-повідомленням від банку, припиняйте розмову! Це шахраї! Сумніваєтеся? Перетелефонуйте за телефоном, вказаним на платіжній картці та на офіційному сайті банку, і уточніть інформацію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео