Тернополянкам на замітку: як поєднувати материнство та спорт

Mother and daughter doing sport

Знайти час для тренувань, якщо ти мама – це заняття не із легких, проте питання стоїть лише у мотивації.

Жінка, у якої народилася дитина, вступає у боротьбу із надлишком гормонів, мало спить, намагається увесь свій час приділити дитині. Такий стан виснажує жінку як емоційно, так і фізично. А це, в свою чергу, веде до втрати мотивації, зокрема і для фізичної активності.

Мотивуємо себе і налаштовуємось на фізичну активність

Тренуємо тіло - вчимо дитину

Активно тренуючись ми стаємо прикладом для власних дітей.

Рання пташка встигає багато

Якщо ви все відкладаєте заняття спортом, то існує велика ймовірність того, що протягом дня на вашому шляху до фітнесу стане щось непередбачене. Зрештою, якщо дитина швидко лягає спати, то чому б так само не чинити і вам? Тоді ви зможете легко прокинутися і попрацювати над собою.

До речі, вас збадьорить навіть сама думка про те, що ви встигли зробити чимало, а день лише починається.

Залучайте інших

Як щодо заняття спортом всією сім'єю? Об'єднайте зусилля, вийдіть на прогулянку, на пробіжку, сходіть у басейн чи просто влаштуйте фітнес-тренування вдома. Так ви і позаймаєтесь, і одночасно проведете час з дитиною.

Починайте з малого

Часто люди не хочуть займатися спортом, тому що це здається надскладним завданням. Але не обов’язково для цього пітніти в тренажерному залі! Є безліч доступних способів стати активнішим, перетворивши в тренування вашу повсякденну діяльність. Наприклад, ви можете не користуватися ліфтом. Або зробити 10 присідань чи віджимань, коли є вільна хвилинка. Ніколи не сидіть склавши руки. Почавши з малого, ви зруйнуєте згубні звички і набудете нових.

Мотивуйте себе

Красива сукня чи джинси, на розмір менші, стануть для вас також доброю мотивацією. До речі, не завадить новенький спортивний костюм чи інвентар. Якщо щось з цього завше буде перед очима, то тренування набудуть нового значення.

Поєднуйте спорт з іншими заняттями

Візьміть за правило займатися спортом, слухаючи хорошу музику. Відволіктися від повсякденних справ корисно.

Залишайтеся здоровими та активними і не забувайте харчуватися корисно!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео