Поради для тернополян, які шукають роботу в іншому місті

robota

Питання працевлаштування в Україні, а окрема і на теренах нашої області залишається доволі актуальним. Доволі часто трапляється, що за місцем проживання потрібних вакансій немає, а їхати в інше місто наважиться не кожен.

Тому ТЕРЕН на основі матеріалу Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підготував поради для тернополян, які перебувають у пошуках роботи.

Найперш, що потрібно – це точно визначитися із містом, у якому ви хочете працювати, а також із професією. Якщо ж ви все-таки вирішили їхати у інше місто, то заздалегідь підшукайте собі житло, адже поки іногородній буде вирішувати питання з переїздом, роботодавець уже знайде місцевого фахівця. До переїзду важливо вивчити ринок праці та обов’язково поновити резюме.

Також не забувайте підтримувати зв'язки з професіоналами з інших міст, нагадуйте про себе, цікавтеся вакансіями. Часто новий співробітник приходить у компанію завдяки рекомендації когось із колег.

Наступне питання: де ж шукати вакансії

Окрім колег із інших міст, ви можете періодично проглядати сайти із пошуку роботи, а також регіональні ЗМІ тих міст, де хочете працювати. Окрім того, та сайтах багатьох компаній є розділ «Вакансії».

І остання порада полягає  у тому, щоб допомогти керівникові зважитися. Адже в роботодавців з’являється чимало страхів щодо іногородніх працівників. Він боїться, що ви раптом зберетеся і поїдете додому, якщо щось піде не так. Щоб зняти занепокоєння, пообіцяйте не робити цього раптово.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео