Віра Олександрович

Переобладнавши авто на газ, тернополяни можуть повернути собі частину грошей

Газ

Тернополяни, які переобладнали авто на газ чи біодизель, можуть отримати податкову знижку, тобто повернути собі частину грошей. Треба лише правильно підготувати і подати документи у податкову.

У цьому запевнили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, згідно із пп. 166.3.7 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного із урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Відповідно до пп.166.2.1 п.166.2 ст.166 ПКУ, до податкової знижки включають фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними і розрахунковими документами, - додають у податковій. – Тобто треба мати квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). При цьому у документах обов’язково має бути відображена вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

При цьому процедуру переобладнання транспортних засобів, зокрема, для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива, встановили Порядком переобладнання транспортних засобів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2010 р. за №607.

Після переобладнання транспортного засобу в індивідуальному порядку власник або його представник обирає організацію із оцінки відповідності і подає заяву про проведення оцінювання відповідності переобладнаного автомобіля вимогам правил, нормативів і стандартів України, а також умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження (заяві про проведення оцінювання), - пояснюють у податковій. - За результатами такого оцінювання, видають сертифікат відповідності для переобладнаних автобусів і акт технічної експертизи або сертифікат відповідності для інших транспортних засобів.

Отже, фізична особа, яка переобладнала свій автомобіль і використовує біопаливо (тобто біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива) для отримання податкової знижки повинна подати документи, які підтверджують усі витрати, сертифікат відповідності для переобладнаного транспортного засобу та свідоцтво про реєстрацію авто (технічний паспорт).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео