Оксана Бучко

Тернополяни можуть втратити паспорт-книжечку через невчасно вклеєне фото

51499417_791965281151555_4037269520233005056_n (1)

Тернополяни, які досягають віку 25 і 45 років, повинні пам’ятати про зміну фото у паспорті. Також вони можуть не робити такої процедури, а оформити документ нового зразка – ID-картку. Якщо ж фото нададуть невчасно, то паспорт-книжечку автоматично замінять на ID-картку.

Для вклейки фото у підрозділ міграційної служби слід звернутися протягом місяця після досягнення відповідного віку. Це безкоштовна послуга, яку надають у територіальному підрозділі ДМС України за зареєстрованим місцем проживання. У разі, коли особа не має місця проживання, за адресою якої вона може бути зареєстрована, та з певних причин не може або не бажає отримувати статус бездомної особи, слід звернутися до територіального підрозділу ДМС України або центру надання адміністративних послуг за останнім зареєстрованим місцем проживання або за фактичним місцем проживання, пояснюють на УДМС України в Тернопільській області.

Для вклеювання фото необхідно надати паспорт громадянина України, а також дві (або три – у разі одержання втраченого паспорта в іншому територіальному підрозділі) фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео