Оксана Бучко

Тернополяни можуть зберігати обіцянки міністрів на 2020 рік

101866-1_uk_large

Міністри уряду дали певні обіцянки на 2020 рік. Їх 552, серед яких - багато зобов’язань з програми уряду, розрахованих на всю каденцію, а також й амбітні плани, озвучені самими міністрами. Тернополяни зберігають їх для подальшого порівняння із виконаними діями.

Найбільш наобіцяв прем’єр-міністр Олексій Гончарук, який уже подав прохання президенту на відставку після оприлюднених файлів із записами нарад уряду, пише hromadske.ua. Тож хто виконуватиме обіцянки – невідомо. Але серед них, як інформує slovoidilo.ua,  можна знайти:

- вчасна зарплата медикам;

- 25 нових відділень швидкої допомоги та 470 карет «швидкої»;

- нові центри ветеранів та розширення програми «Доступні ліки»;

- будівництво понад 2 тисячі доріг державного значення і така ж кількість доріг місцевого значення;

У свою чергу Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов пообіцяв вже у жовтні запуск земельного ринку.

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська пообіцяла на початку 2020 року створити Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також цілодобового call-центру з питань протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому насильству.

Реформу вторинної ланки медицини планують запустити у 2020 році. Таку обіцянку в одному з інтерв’ю дала міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, додавши, що згідно з планами бюджету, розпочати перетворення на «вторинці» збираються з квітня. Також Скалецька пообіцяла, що у квітні має стартувати програма медичних гарантій.

Фото slovoidilo.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео