Оксана Бучко

Тернополяни можуть згадати Майдан через легендарні фото

1 (2)

Фото з Майдану, якими захоплюється увесь світ, опублікували до річниці подій на fakty.ictv.ua. Це три фото, на яких зображені герої із своїми історіями.

Перша світлина датується груднем 2013 року. На ній бачимо музиканта львів’янина Маркіяна Мацеха навпроти озброєної міліції під час мирного протесту.

- Була ідея показати комунікаційний жест поліції, що ми проти них не воюємо. Це дуже символічно – згадує Маркіян.

Наступне фото показує хлопчика біля палаючого автомобіля під час сутичок на Інститутській та Грушевського. На фото – Роман Савельєв, і він добре пам’ятає найзапекліші сутички з Беркутом.Тоді хлопцю було лише 12. Наймолодший учасник революції. Батько помер, а де мати він взагалі не знає. Зараз, навчається в інтернаті і мріє стати військовим.

2 (2)
2 (2)

- Стріляли бойовими кулями з калаша, стріляли по людям, вони стріляли і по вікнам, і по ногам, і в землю, їм було все одно – розповідає Роман.

Під час найзапекліших сутичок у лютому, була зроблена одна з найкривавіших фотографій: фото Миколи Кузнецова та його сина Ігоря. Обидва науковці.  Їхні скривавлені обличчя потрапили на перші шпальти європейських видань.

3 (2)
3 (2)

Пригадуючи ті страшні події, кажуть, що рани вже давно загоїлися, а от не до кінця реалізована мета – продовжує боліти.

Фото fakty.ictv.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео