Оксана Бучко

Тернополяни можуть знову очікувати локдауну

_ukraina__1__3_650x410

Тернопільська область наразі перебуває у «помаранчевій» зоні, проте новий локдаун можуть знову впровадити на всій території країни. Це станеться, якщо ситуація із поширення Covid-19 розгортатиметься в негативному напрямку і більшість областей стануть «червоними», зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

- Це дуже хвилююче запитання, ми бачимо зростання кількості хворих щодня. На жаль, треба констатувати, що в Україні розпочалася третя хвиля епідемії. Це цифри і статистика, яку ми бачимо і яку не можна протрактувати якось по-іншому, - заявив він, пише bbc.com. - Якщо більша частина областей будуть в червоній зоні, то скоріш за все доведеться повертатися до тієї моделі локдауну, який Україна вже проходила. Дуже не хотілося б цього робити, тому треба ще раз звернутися до свідомості громадян і сказати: коронавірус нікуди не подівся. Процес вакцинації у світі лише розпочинається і триватиме щонайменше два роки і увесь цей час доведеться й надалі дотримуватися правил запобігання поширення захворювання: носити маски, дотримуватися соціальної дистанції тощо.

Нагадаємо, перший так званий жорсткий локдаун діяв в Україні навесні минулого року, другий - на початку січня 2021. Останній був дещо м’якшим: зокрема, влада не забороняла роботу громадського транспорту,

Наразі ж в Україні продовжує діяти так званий адаптивний карантин із зонуванням. До «червоної» зони наразі віднесені Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська область. У «помаранчевій» перебувають Вінницька, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська та Тернопільська області.

Як уже писав «Терен», медики нашої області вкрай схвильовані тим, як зростає кількість хворих на COVID-19.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео