Тернополяни на святкуванні не забувають й про допомогу військовикам (фоторепортаж)

DSC_1412 (Copy)

На набережній Тернопільського ставу мешканці та гості міста мають змогу посмакувати продукцією різних місцевих кафе та ресторанів. Не оминаємо увагою й палатки бункеру «С», які пропонують поласувати смачною їжею, кошти від якої підуть на допомогу військовикам російсько-української війни.

Як повідомила волонтерка Бункеру «С» Ганна Руда, волонтерська кухня працює ще від Майдану. Небайдужі люди квасять капусту, ліплять вареники та передають це на передову хлопцям. Найвідомішу національну страву (вареники) спочатку відварюють, заливають смальцем, герметично закривають в п’ятилітрові відра та відправляють їх на Схід. Кожного року перед святкуванням державних свят тернополяни збираються і організовують волонтерську кухню.

За виручені кошти ми маємо протягом цілої зими чим заправити газ. Одного балону вистачає на два тижні, а це приблизно 4 рази зварити вареники. За один вечір получається приблизно 20 відер вареників і нам потрібна велика кількість газу, - ділиться Ганна Руда.

 

Громадська організація не належать до жодних партій, а в команді волонтерів є дуже багато дівчат і хлопців, студентів та пенсіонерів, людей різної вікової категорії та віросповідання, проте, вони усі об’єднані спільною метою - допомогти солдатам.

Серед «бджілок», які працюють на благо війська є п. Марія, яка приїхала з-за кордону і допомагає хлопцям як продуктами, так і одягом.

Я маю змогу і бажання допомогти нашим захисникам. Їду в Італію, де разом з небайдужими збираємо що можемо, і привозимо сюди. От зараз я напекла смачні тортики, які додають тернополянам солодкуватого присмаку святам і водночас допомогу військовикам, - розповідає Марія Червоняк.

На сьогодні в волонтерській палатці можна порадувати свій животик великим асортиментом смачної їжі. У меню головним продуктом є вареники, також можна спробувати картоплю печену на вогні з крильцями, тушковане м'ясо і баклажани, овочі на грилю, представлений різновид канапок. Другий стіл волонтерської кухні -  десертний, на якому красуються чотири види свіжеспечених тортів, два види кави і лазанья, поласувавши якою, вам точно захочеться ще.

DSC_1445 (Copy)
DSC_1445 (Copy)

DSC_1441 (Copy)
DSC_1441 (Copy)

DSC_1439 (Copy)
DSC_1439 (Copy)

Волонтерська палатка розміщена по ліву сторону від головної сцени біля набережної Тернопільського ставу. Побалувати себе та водночас допомогти армії усі небайдужі можуть з 17:00 до 28 серпня включно.

DSC_1425 (Copy)
DSC_1425 (Copy)

DSC_1426 (Copy)
DSC_1426 (Copy)

DSC_1419 (Copy)
DSC_1419 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео