Оксана Бучко

Тернополяни намагаються зрозуміти програму розвитку гідроенергетики

Dnister

Тернопільська громадська організація «Екоальянс» поцікавилась подальшою ситуацією щодо програми розвитку гідроенергетики. Міністерство енергетики та захисту довкілля України у відповіді інформує про два документи, на основі яких і формуватись програму на період до 2026 року.

Заплановано переглянути Енергостратегію та розробити комплексний Національний план з енергетики та клімату на період з 2021 по 2030 роки, а також 2-й Національно-визначений внесок України до Паризької Угоди,йдеться у листі.  На базі цих документів будуть переглядатись документи державного планування нижчого порядку, до яких відноситься Програма розвитку гідроенергетики України на період до 2026 року. При підготовці до ухвалення всіх вказаних документів безумовно будуть дотримані вимоги Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку.

Таке звернення підтримали депутати облради на сесії 27 грудня 2019 року. Такі листи вже відправляли попередньо, і навіть після них Укргідроенерго підтримали призупинення проекту будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС. Хоча це рішення не було остаточним. Таким чином хочуть показати Києву, що ті, хто шанує природу Дністра – за заборону будівництва каскаду ГЕС.

Відповідь Міністерства загалом не зрозуміла громадським активістам, адже, за їхніми словами, не містить конкретики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео