Тернополяни розпочали цікаву дискусію: чи варто збільшувати став

тер

Нині у соціальній мережі Facebook тернополяни ведуть цікаву дискусію: чи варто збільшити Тернопільський став та що це змінить.

Так, тернополянин Олег Базар зробив проект, як виглядатиме головна водойма міста, якщо її збільшити, використавши частину території Білої та Пронятина.

- На даному скріншоті я просто зафотошопив межі боліт і торф'яної ділянки з боку Білої-Пронятина, щоб показати, як може виглядати наше озеро, наскільки більше стане його простору та берегів для розвитку водної інфраструктури і водосховища в цілому. Адже наразі в генплані міста розглядається тільки розбудова і забудова міста, а його головна перлина мало того, що не розширюється, то ще й існуючі межі з кожним роком набувають все більше проблем. До речі, посередині майбутніх меж можна було б спорудити величезний вантовий міст від одного берега до іншого через всю водойму, він би починався в районі сучасного Білецького мосту, - пише Олег Базар.

Проте із таким проектом згідні не всі, наголошуючи, що і нині став не можуть нормально почистити.

- Реально нема кому і те, що є, врятувати. Ні екологи, ні санстанція, ні природоохоронці не знають, чи не хочуть визначити, хто скидає нечистоти... Ні в кого немає грошей. Вапнування теж не роблять? - зазначає тернополянин Андрій.

Ймовірніше, такий проект у Тернополі ніколи не реалізують, адже території, які Олег Базар пропонує використати для розширення ставу, нині є заповідними. Окрім того це потребує значної кількості коштів, та й питання, чи варто витрачати такі гроші без реальної потреби, залишається відкритим.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео