Оксана Бучко

Тернополяни вже незабаром зможуть літати з України

unnamed

Уряд послаблює карантинні обмеження у деяких регіонах, а зокрема це стосується транспортної сфери. Для цього потрібно, щоб за останні 7 днів на 100 тис. населення припадало в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становила не більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складала менше 50%. Тож тернополяни можуть розраховувати на те, щоб скористатись авіарейсами зі Львова чи інших міст уже з 15 червня.

Про це йшлося вчора, 20 травня, на засіданні Уряду, пише lowcostavia.com.ua. Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, у регіонах поступово відновлюватимуть роботу транспорту:

- з 22 травня – регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;

- з 25 травня – перевезення пасажирів у метро;

- з 1 червня – залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;

- з 1 червня – міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Якщо перевезення здійснюється в регіон, де ще немає послаблення карантину, заповненість місць має складати не більше 50% за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду.

- з 15 червня – прийняття та відправлення літаків, що виконують регулярні пасажирські перевезення. 

52a159c-adaptyvnyj-karantyn-original
52a159c-adaptyvnyj-karantyn-original

Вимоги безпеки у транспорті включають у себе масковий режим, температурний скринінг працівників та постійну дезінфекцію транспорту.

– Конкретні графіки того, з якими країнами і коли ми будемо поновлювати роботу та авіаційне сполучення, ми будемо оприлюднювати окремо. Зараз над цим ведеться активна робота, адже більшість країн світу поки що лишають зачиненими свої кордони. Вже починаючи з червня вони планують відкривати туристичні сезони та відповідно в’їзд для іноземців. Тому ми будемо синхронізувати ці процеси, – сказав Владислав Криклій.

До слова, в Україні діє адаптивний карантин – до 22 червня. Зараз ми перебуваємо на другому етапі послаблення обмежувальних заходів.

ukraine-avia-restore-plan
ukraine-avia-restore-plan

Також «Терен» писав про те, що аеропорт «Львів» готовий відновити роботу вже з червня. А до квитків для пасажирів літаків в Україні можуть додати «оплату за небо».

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео