Оксана Бучко

Тернополяни знають, як правильно подорожувати з двома дітьми та собакою

38708155_275682186379247_2991938316485525504_n

Відстань 550 км  та 5 населених пунктів за 5 днів подолали тернополяни Ірина та Тарас Масло з 2-річною Квітославою та 4-річною Златою. Також у подорож вирушила 10-річна собака. Така делегація відвідала фестиваль «Тустань», село Розгірче, Скелі Довбуша, міста Стрий та Трускавець.

– Уперше на фестивалі наша молодша дочка Квітослава побувала у 4 місяці, це було «Файне місто», – розповіла Ірина. – Тож вона чудово сприймає гучний рок та переповнені людьми місця. Головне на таких людних подіях з дітьми  – слідкувати за ними у посиленому режимі. «Файне місто» – це величезний натовп. На «Тустань» було менше відвідувачів, то мали нагоду більше розслабитись.

12
12

Перевагами такого відпочинку Ірина називає дитячі емоції, які гарантують такі події.

– На «Тустані» діти захопились оглядом дитячого замку, – продовжила Ірина. – Також були різноманітні майстер-класи, які зацікавили дівчат. На природі загалом вони почувають себе вільними і активно вливаються у проведення часу.

56
56

У той же час тернополянка радить бути готовим до екстремальних випадків. Це означає швидкість реакції та максимально наповнена аптечка.

– Нас цього разу покусали ґедзі до глибоких ран, – з усмішкою згадує Ірина. – Звісно, у своїй здоровенній аптечці я знайшла протиалергічні засоби та мазь від укусів. Загалом, добре мати там також бинт, вату, жарознижуючі та знеболюючі ліки, а саме сиропи та уколи. Для собаки – окрема коробка ліків. А перед поїздкою – процедура оброблення від кліщів. Ми, щоправда, ускладнили завдання, бо забули поводок. Але наша собака усюди трималась нас, а спала в окремому ліжку.

Якщо є власний транспорт, подорожувати з дітьми не буде важко, запевняє тернополянка. Усі клопоти компенсує створена ними атмосфера. Далі у планах сім’ї – сплави та поїздки на море.

34
34

45
45

Фото з архіву Ірини Масло

Вибір читачів за тиждень

Відео