Тернополянин хотів продати ноутбук, а лишився без власних грошей

73b89013a01d6afc6d7b1a4af87d146e

Шахраї останнім часом стають все винахідливішими. У це складно повірити, але 20-річний тернополянин, продаючи ноутбук, лишився без своїх грошей. Зайва довірливість, кілька необдуманих дій із банківською карткою і понад 6 тис. грн як не було.

– Потерпілий розповів, що розмістив в мережі Інтернет оголошення про продаж ноутбука. Згодом до нього зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником приватної фірми. Чоловік повідомив, що його зацікавив товар і він хоче його придбати. Однак виникнуть певні складнощі з оплатою, адже рахунок покупця зареєстрований на юридичну особу й псевдопокупцеві не вдасться переказати кошти, – повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Після того, як юнак, сам цього не усвідомивши, переказав кошти невідомому та зрозумів, що його ошукали, звернувся у поліцію.

– Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, – зазначають у поліції.

Також там вкотре наголошують ніколи не повідомляти пін-коди від електронних гаманців та не виконувати вказівок злочинців що дій з терміналами та банкоматами.

- Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко. Якщо ж ви зрозуміли, що потерпіли від рук пройдисвітів, не зволікайте - одразу телефонуйте на лінію «102», – наголошують правоохоронці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео