Тернополянин став жертвою шахраїв: ні грошей, ні автівки

20181219014119

Неочікуване повідомлення про виграш іномарки отримав тернополянин. Щоби дізнатися детальніше про приз, чоловік зателефонував за вказаним у повідомленні номером. Там повідомили: аби забрати виграну автівку, потрібно сплатити 1% від її вартості. Так шахраї видурили в тернополянина кругленьку суму.

Чоловік перерахував майже 25 тисяч гривень на невідомий рахунок і навіть не попросив будь-яких документів, які б  підтвердили, що сплачує саме за авто. Краянин ще декілька днів чекав на повідомлення про відправку автівки, не підозрюючи, що вже став жертвою шахрайства. Однак дива не сталося: автомобіль тернополянин так і не дочекався, а гроші пропали. Довелося йти в поліцію.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти сумнівним повідомленням про виграш. Не поспішайте переходити за посиланнями, набирати коди, відправляти смс, переводити гроші на рахунки, повідомляти особисті дані банківських карток. Ретельно перевіряйте отриману інформацію. Шахраї створюють фейкові сайти, з посиланням на автомобільні бренди, часто люди вірять невідомим, лише зайшовши на такий портал, застерігають у Нацполіції Тернопільської області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео