Тристоронньому годиннику у Тернополі 10 років: йому провели профілактику (відео)

Перевірив роботу годинника його автор – львівський майстер Олексій Бурнаєв. Нагадаємо, оригінальний годинник, який стояв на цьому місці, безслідно зник під час другої світової війни. Його копія відтворена у 2014 році по двох фото з поштівок

Тристоронньому годиннику у Тернополі провели профілактику 20 вересня. Його раз на три роки чистять і змащують, за потреби змінюють лампи. Роботу проводив львівський майстер Олексій Бурнаєв. Саме він відтворив копію старовинного годинника, який стояв на цьому місці ще за часів Австро-Угорщини та Польщі і безслідно зник під час війни у 1944 році.

Годинник встановили майже 10 років тому. Ми його робили рік. Міський голова знайшов стару чорно-білу поштівку, на якій був зображений годинник. На основі двох фотографій ми відтворили практично в такому ж вигляді, як він був колись, – розповідає автор годинника Олексій Бурнаєв.

За 10 років у годиннику було лише 2 несправності, зазначає майстер. 

Одного разу загусло масло через 2 роки після встановлення, там дуже висока температура. І коли взимку був перший мороз, годинник зупинився. Ми його змочили, і він пішов далі, – каже годинникар.

У 2017 році змінився стандарт gps-сигналу, через що годинник сам перевівся, але проблему вирішили заміною деталей.

Тернополяни встигли полюбити цей годинник. Він став для них частим місцем зустрічей, як це було століття тому.

Детальніше – у сюжеті:

Читайте також: Відомий годинникар перевірив роботу свого творіння у Тернополі.

Автор: Дмитро Юрас

Відео, фото: Руслан Жиров

Вибір читачів за тиждень

Відео