Церковний скандал...

сльоза

Кілька днів тому в Запоріжжі служитель Української Православної Церкви (Московського патріархату) відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула внаслідок падіння на неї самогубця із восьмого поверху багатоповерхівки.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Фейсбуці прокоментував церковний скандал у Запоріжжі, коли священик Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика: «Я цілком не розумію тих аргументів, які, буцімто спираючись на якісь богословські засади, намагаються виправдати таку поведінку. Ми вважаємо, що не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков України. Думаємо, що не тільки можна, а й потрібно шукати все те, що допомогло б людині наблизитися до Бога, особливо в суспільстві, яке потребує духовної настанови і в якому є так багато болю. Мета священика — полегшити ці страждання. Добрий пастир не засуджує людину, але шукає “загублену овечку”…» Нагадаємо, що кілька днів тому в Запоріжжі служитель Української Православної Церкви (Московського патріархату) відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула внаслідок падіння на неї самогубця із восьмого поверху багатоповерхівки. Така позиція священика викликала церковний скандал. На знак протесту у деяких містах України люди прийшли під храми Української Православної Церкви (Московського патріархату) з дитячими іграшками, пишуть на сайті nova.te.ua.

іграшки
іграшки

Попри обурення людей та осуд від церков інших конфесій, у Московському патріархаті впевнені, що їхній священик вчинив правильно. За словами очільника єпархії, де стався інцидент, церкву Київського патріархату вони не визнають, тому малюка вважають нехрещеним.

Вибір читачів за тиждень

Відео