Орест Сарматський

Творчість таємничого скульптора з Тернопільщини схвилювала Чернівці

Zastavka-Copy

У Чернівцях презентовано мистецький альбом Віри Стецько «Таїна Пінзеля».

Напередодні у Червоній залі Чернівецького національного університету відбулася презентація мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля» про творчість відомого скульптора середини XVIII століття Іоана Георгія Пінзеля.

Про це повідомляє університетський сайт.

Презентацію провели у рамках культурно-мистецького проекту «Під Зорею Пінзеля», який має на меті збереження та популяризацію мистецької спадщини Іоана Георгія Пінзеля. Важливим завданням проекту є активізація мистецького середовища міст західної України, заохочення молодих та вже добре відомих художників, скульпторів, керамістів, літературних, театральних та музичних діячів до створення мистецьких творів, перформенсів, інтерпретацій, присвячених творчості І. Г. Пінзеля.

Книга «Таїна Пінзеля» видається вдруге. Потреба в такій збірці виникла 5 років тому, коли, за словами мецената, співвидавця альбому Тараса Демкури, роботи майстра виставлялись у Луврі. Тоді надрукували першу тисячу примірників. У книзі понад сотня світлин, під кожною є напис українською, польською та англійською мовами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео