Ростислав Фук

У 150 навчальних закладах Тернопільщини вже встановили «тривожні кнопки» (фото)

Основна мета встановлення «тривожних кнопок» – підвищити безпеку педагогів та учнів

«Тривожні кнопки» вже встановили у майже 150 навчальних закладах Тернопільщини. Це – виші, коледжі, училища, школи, дитячі садочки, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

До п’яти хвилин – час необхідний наряду поліції для прибуття на місце події після спрацювання «тривожної кнопки». Правоохоронці кажуть, планується облаштувати технічними пристроями ще пів сотні навчальних установ краю.

«Тривожна кнопка» встановлюється в школах для того, щоб у разі небезпеки можна було викликати наряд поліції, який в найкоротші терміни прибуде на місце виклику для встановлення причини спрацювання кнопки чи надання допомоги у разі потреби», – розповідає начальник центру технічної охорони Управління поліції охорони в Тернопільській області Андрій Беринда.

Основна мета встановлення  «тривожних кнопок» – підвищити безпеку педагогів та учнів. Сигнал про спрацювання кнопки надходить на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони.

З нового навчального року «тривожна кнопка» з’явилася у Великоглибочецькій загальноосвітній середній школі.

Одним із пріоритетних завдань, яке стоїть перед школою, є забезпечення безпеки учасників освітнього процесу. Тривожна кнопка допомагає швидко звернутися до підрозділу поліції. На сьогоднішній день таких випадків не було, але ми живемо в умовах воєнного стану і треба інколи оперативно, не затрачаючи час на шукання номерів, викликати поліцію на допомогу, - зазначає директорка Великоглибочецької загальноосвітньої школи Оксана Комарницька.

Читайте також: У кожній школі Тернопільщини буде «тривожна кнопка»

Фото Національної поліції Тернопільської школи

Вибір читачів за тиждень

Відео