Віра Олександрович

У Білій буде вода, якщо громада заплатить Тернополю понад 1,6 млн грн (фото)

Сесія2

Якщо Білецька об’єднана територіальна громада (ОТГ) за три місяці заплатить Тернополю близько 1,6 млн, то отримає послуги від КП «Тернопільводоканал».

Питання «Про затвердження договорів» на сесії Тернопільської міської ради 21 серпня представляв начальник міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. Оформили такий проєкт у мерії, беручи до уваги рішення Тернопільської міської ради від 05.04.2019 р. за №7/33/96 «Про запобігання збиткової діяльності КП «Тернопільводоканал».

Сесія6
Сесія6

Депутати погодилися затвердити договір про міжбюджетний трансферт на 2020 рік між Тернопільською міською радою і Білецькою сільською радою. Мовляв, саме цей документ дозволить врегулювати питання щодо надання послуг із централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення між ОТГ і міським КП. Підписати договір зобов’язали міського голову Сергія Надала і голову Білецької сільської ради Дмитра Малика. При цьому у Білій надалі повинні забезпечувати оплату різниці між показниками загальногрупового вузла обліку і суми показників індивідуальних вузлів обліку. Йдеться про оплату у таких обсягах:

- вересень – 562 624,67 грн;

- жовтень – 562 624,67 грн;

- листопад – 562 624,66 грн.

Договір набере чинності з дня його підписання обома сторонами і діятиме до 31 грудня 2020 р. Що цікаво, згідно із цим документом, сільська рада також зобов'язується щорічно передбачати в місцевому бюджеті кошти на оновлення вуличної водопровідної мережі. Окрім того, до 01.12.2020 р. у селі мають забезпечити монтаж водопровідних колодязів із запірною арматурою - окремо для кожної вулиці. На додачу, сільська рада мусить щорічно перераховувати кошти з місцевого бюджету на розвиток інфраструктури та утримання систем водопостачання та/або каналізації Білецької ОТГ та Тернопільської міської територіальної громади (МТГ).

Сесія4
Сесія4

До речі, депутати на сесії 21 серпня встигли розглянути понад 300 питань, у тому числі – вирішили забезпечити школярів спеціальними автобусами із 1 вересня, а також ухвалили цікаве звернення до керівництва держави. Окрім того, йшлося про виплату стипендій і відзнак для талановитої молоді, а також – премій 4-м місцевим науковцям.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео