Віра Олександрович

Транспорт для школярів курсуватиме Тернополем із 1 вересня (фото)

Генсерук

Із 1-го вересня Тернополем можуть почати курсувати «шкільні» автобуси і навіть тролейбуси. Таку пропозицію на сесії міської ради 21 серпня висунув депутат Віктор Генсерук.

Нагадаємо, депутати працювали в Українському домі «Перемога». За 3 години вони встигли розглянути понад 300 питань.

- Зважаючи на те, що, згідно із санітарними нормами, у громадському транспорті можна перевозити лише таку кількість пасажирів, скільки є сидячих місць, в автобуси і тролейбуси можуть не потрапити діти, які із 1 вересня будуть добиратися у школу на навчання, - каже пан Генсерук. – Через це я просив би розглянути можливість запустити спеціальний транспорт для учнів.

Сесія6
Сесія6

Як принагідно зазначив міський голова Сергій Надал, варто терміново дати доручення і міському управлінні транспортних мереж та зв’язку, і управлінню освіти та науки. Вони мають спільно визначити маршрути, якими будуть діти добиратися на навчання.

- Ми дійсно готуємося із 1 вересня ввести окремі автобусні та тролейбусні рейси, якими везтимуть учнів у школи, - уточнив згодом мер. - Їх буде виконувати наше комунальне підприємство. Ми вже маємо інформацію про деякі напрямки. Незабаром усе допрацюємо і з 1-го вересня забезпечимо всіх школярів можливістю спокійно доїхати до школи.

Зауважимо, колеги підтримали ідею Віктора Генсерука одноголосно. Ба більше, директор школи №10 Андрій Газилишин додав, що не завадило б у такий спосіб довозити і вчителів на роботу. Над цим у мерії також пообіцяли подумати. Щоправда, реалізувати задумане у місті вдасться лише тоді, коли Тернопіль втримає нинішній рівень захворюваності. Якщо ж наше місто потрапить у «червону» зону, а на це є всі шанси, то навчання буде дистанційним. Нагадаємо, поки що ситуація дуже тривожна, але контрольована.

Костюк
Костюк

До речі, пропозиції на засіданні також вносили й інші депутати. Зокрема, свободівець Ігор Костюк нагадав про збір підписів на захист Закону «Про українську мову». Виявилося, що позицію тернополян планують висвітлити під час виїзного засідання сесій відразу кількох міських рад Західної України у Києві 25 серпня.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео