Віра Олександрович

У Білій під Тернополем просили вибачення і з’ясовували, хто лікуватиме краян (відео, фото)

Снимок_молитва

Жителям громади із центром у Білій, що під Тернополем, основні медичні послуги надаватимуть у некомерційному комунальному підприємстві - Центр первинної медико-санітарної допомоги. Діятиме він начебто на базі приміщень лікарні у Великому Глибочку. 

Принаймні на це погодилися місцеві депутати й дали 14 «за». Це рішення, а також низку інших запланованих важливих питань обранці розглянули на 8-й сесії VII скликання Білецької сільської ради. Відбулося це засідання 17 травня. Про це у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», написав Юрій Качунь. Вів засідання голова ОТГ - Дмитро Малик.

До речі, у порядку денному було понад 20 основних пунктів, тому навіть відкоригований, скорочений запис цього засідання триває понад 4 години.

Снимок_голова
Снимок_голова

- Мушу це сказати. Питання про створення Центру первинної медико-санітарної допомоги ми на комісії (гуманітарній – прим.) не розглядали, - уточнює представниця Великих Бірок Надія Тищук. – Тому комісія не може його виносити на сесію. Але… якщо є таке бажання…

Втім, до розгляду цього питання все-таки взялися – за поданням бюджетної комісії. Дехто із депутатів наполіг на цьому, бо, мовляв, рада втрачає час. Для Центру первинної медико-санітарної допомоги у Великому Глибочку погодилися надати статутний фонд – 50 тис. грн. Принагідно перед депутатами виступив кандидат на посаду «т. в. о. директора» цього КП – Павло Поляцко. Однак його аргументи задовольнили не всіх.

Снимок_лікар
Снимок_лікар

Без конфліктів і незгод на засідання не обійшлося. Зокрема, частина депутатів висловила обурення, що завчасно не отримала на електронну адресу проектів рішень, винесених на сесію. Виявилося, що секретар ради Оксана Бачун була на лікарняному і не встигла це зробити. За що жінка попросила вибачення.

Снимок_секретар
Снимок_секретар

Окрім того, на сесії йшлося про створення відділів туризму й охорони культурної спадщини та освіти, а також про перелік об’єктів, які будуть фінансуватися коштом державної субвенції місцевим бюджетам. Заслухали депутати і звіт про виконання бюджету Білецької сільської ради за І-й квартал 2019 р. Довелося політикам розглянути і питання про передачу трансфертів до Тернопільського районного бюджету. Певну суму коштів доведеться ОТГ сплатити і Тернополю – у вигляді трансферту.

Нагадаємо, про справи, що турбують жителів новоствореної громади, «Терен» писав чимало – читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео із групи «Мешканці с. Біла Тернопільського району»

Вибір читачів за тиждень

Відео