У Чорткові нагадують, що чисте та охайне місто – справа спільна

109276519_2627904154136625_5118505291202127791_n

Надзвичайно приємно прогулюватися рідним містом та бачити чисті вулиці, охайні квітники та підстрижені газони. Коли ж ми зустрічаємо непрохідні зарослі чагарників та самосівів, то одразу поспішаємо звинуватити у цьому комунальні служби, які вчасно не прибрали. Рідко хто замислюється, що більшість таких територій перебувають у приватній власності.

«Нагадуємо, що згідно з Правилами благоустрою міста, всі чортків’яни повинні: «утримувати в належному санітарному стані власне подвір’я, прибудинкову територію і суміжний з ними тротуар (пішохідну доріжку) та відповідну частину дорожнього покриття». За їх невиконання передбачений штраф: для фізичних осіб – 340-1360 грн, для приватних підприємців та юридичних осіб – 850-1700 грн», – йдеться на сторінці Чортківської міської ради у Facebook.

Проблема неохайних прибудинкових ділянок, на жаль, актуальна як для власників приватних будинків, так і для мешканців багатоквартирних будинків. В багатоповерхівках трішки важче визначитися, хто повинен доглядати прибудинкову територію.

Там, де мешканці вирішили створити ОСББ, власники самотужки вирішують, як доглядати за прибудинковою територією. Дехто власноруч косить трави, прибирає територію, інші для цієї роботи наймають підрядника. Можна також заключити договір із КП «Чортків Дім», яке обслуговуватиме ваше ОСББ. За визначеними умовами та встановлену плату працівники комунального підприємства можуть, до прикладу, покосити трави на прибудинковій території, здійснити санітарну обрізку дерев та виконати інші роботи з благоустрою.

«З нами заключили договори вже шість ОСББ Чорткова. Дехто звертається із проханням покосити траву та обрізати дерева, інші заключають договір для обслуговування внутрішніх каналізаційних мереж та водопроводу. Варто зазначити, що ми також надаємо свої послуги і взимку – посипка доріжок, розчищення снігу тощо. Плата залежить від об’єму робіт, розмірів будинку та території, що обслуговується», - розповіла начальниця КП «Чортків дім» Галина Олійник. За більш детальною інформацією можна звернутись за номером: 067 271 54 86 (Галина Василівна).

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео