Орест Сарматський

У фермера вимагали понад $1 млн за призначення на держпосаду (Агроновини)

2102 (Copy)

Нещодавно співробітники Служби безпеки України викрили керівників структурних підрозділів Міністерства юстиції та Державної кримінально-виконавчої служби України на вимаганні неправомірної вигоди у розмірі понад $1 млн, повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що за посередництва керівників двох київських комерційних структур, посадовці вимагали від фермера з Кіровоградщини $75 тис грн. за призначення його на посаду директора одного із державних сільськогосподарських підприємств регіону.

Виконати домовленості вони збирались завдяки зв'язкам експосадовця Мін`юсту, який позиціонує себе як «тіньовий куратор виконавчої служби із земельних питань». Крім того зловмисники вимагали від фермера додатково сплати $1 млн.

Трьох учасників корупційної схеми правоохоронці затримали в одному із столичних бізнес-центрів після отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі $20 тис., а організатора у службовому кабінеті, в будівлі Державної пенітенціарної служби України.

В межах кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Операція з викриття проводилась спільно із слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області.

Озвучено причини рекордного обвалу цін на с/г продукцію

2101 (Copy)
2101 (Copy)

Обвальне падіння фондових ринків, а також торгова війна між експортерами нафти, що спровокувала падіння цін на нафту, все це наслідки спалаху коронавірусу, що запустив кризові механізми в світовій економіці. Відповідним чином реагують і товарні ринки, зокрема с/г продукції, які з кінця січня поточного року, кожного тижня оновлюють мінімуми, повідомляє Zernotorg.ua.

Протягом березня котирування пшеничних ф’ючерсів перебувають в ведмежому тренді синхронно знижуючись, хоча і з різною динамікою. Основний фактор — паніка викликана коронавірусом.

Не рятує ситуацію і активність імпортерів з Азії і Близького сходу, які досить активно проводять закупки пшениці, оскільки вони, користуючись колапсом ринків сировини, постійно знижують тендерні ціни тим самим викликаючи подальше падіння.

Додатковим фактором тиску виступає високий світовий урожай зернових в поточному маркетинговому році — він є рекордним за всю історію. Також Аргентина завершила збирання пшениці в минулому місяці — валовий збір другий рік поспіль на високому рівні, а уряд країни відновив експорт с/г продукції з цієї країни і відмовився від подальшого збільшення експортних мит на зернові.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео