Ростислав Фук

У громаді біля Тернополя відкрили Алею слави полеглим Героям (фото)

На алеї розмістили 34 банери із фотографіями полеглих військовослужбовців з Великоберезовицької громади та інформацією про них

Алею слави військовослужбовцям, які загинули у боях за українську державу відкрили 20 липня у Великоберезовицькій громаді. Про це повідомила пресслужба громади. 

Захід розпочався з освячення банерів та молебнем за українських воїнів. Алею встановили біля могили борцям за волю України. На банерах розміщено 34 світлини полеглих військовослужбовців з Великоберезовицької громади та зазначено інформацію про них. 

Сьогодні на цьому місці ми вшановуємо памʼять новітніх Героїв у історії нашої держави. Вони віддали найцінніше – своє життя за усіх нас. Протягом сотні років ворог той самий і методи боротьби проти нас залишаються ті самі: знищити землю, зруйнувати будинки, стерти з лиця землі, відібрати культуру, мову та віру. Маємо продовжувати свою боротьбу, а ця Алея слави нам щоденно буде нагадувати, яка висока ціна нашої незалежності, – сказав голова Великоберезовицької селищної ради Андрій Галайко.

Участь у заході взяли родини загиблих бійців, мешканці громади, представники духовенства та місцевої влади. 

Вшанувати пам’ять до Алеї Героїв прийшов отець Віктор Здеб, який на війні втратив сина. Віктор Здеб є настоятелем церкви Всіх святих українського народу у селі Петриків Великоберезовицької громади. Його син Василь Здеб приєднався до лав ЗСУ у перші дні повномасштабної війни. У жовтні 2023 року у бою отримав важкі поранення та 1 листопада помер у госпіталі. 

Ті, кого ми тут бачимо – це любов. Любов до Бога, до держави, до своєї нації і звичайно, що любов до своєї сімʼї та родини. Коли я і моя сім’я зустрічаємось з рідними та друзями, вони не знають, як себе повести, не знають, що запитати чи сказати, то я стараюсь говорити про нього (сина – ред.) сам. Я завжди про нього говорю ніби він поруч. Згадую ті приємні миті, і вони дають мені сили. Дяка усім нашим Героям, які віддали своє найдорожче – життя за наше майбутнє. Тому молімося і пам’ятаймо їх, памʼятаймо в молитві завжди. Радіймо разом з ними, плачмо разом з ними. Дяка і великий поклін батькам, які виховали таких дітей, які могли сказати: «Хто як не я?», встали і пішли воювати. Хай з Богом спочивають. Нам витривалості та перемоги, а їм Небесного Царства, – сказав отець Віктор Здеб. 

Вічна шана та пам’ять загиблим Героям!

Фото пресслужби Великоберезовицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео