Ростислав Фук

У громаді на Тернопільщині встановили пам’ятну дошку на честь загиблого Героя (фото)

Вічна слава Герою

Пам'ятну дошку до річниці загибелі розвідника, мешканця села Джуринська Слобідка Чортківського району Сергія Марущака встановили в селі Джуринська Слобідка Чортківського району 8 травня. Про це пише Чортків City.

Нагадаємо, Герой у другий день війни пішов добровольцем на фронт. Був розвідником-санітаром десантно-штурмової бригади. Загинув 8 травня під час виконання бойового завдання на Луганщині.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, у липні 2022 року Сергія Марущака посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 33-річний воїн став однією з перших жертв на Чортківщині російсько-української війни після 24 лютого минулого року.

Передусім у столітній церкві Різдва Пресвятої Богородиці відбулася поминальна Служба Божа. По її завершенні сільський голова Віктор Шепета вручив родині загиблого найвищу відзнаку громади – «Честь і Слава».

Потім усі присутні вирушили на сільське кладовище, де на закладеній Алеї Героїв нещодавно встановили пам’ятник з червоного і чорного граніту загиблому воїну. Односельці та запрошені гості пом’янули Героя спільною молитвою і поклали до підніжжя пам’ятника квіти й запалили лампадки.

Полеглий воїн Сергій працею своїх рук чимало доклався до благоустрою та облаштування шкільної території. Односельці розповідають, що хлопець нікому ні в чому не відмовив у допомозі. Був хорошим майстром, добрим господарем, люблячим чоловіком для своєї дружини Олени і турботливим батьком для двох своїх дітей – шестикласника Максима та другокласниці Каринки. Саме їм надали почесне право привідкрити завісу з меморіальної дошки на фасаді школи, – йдеться в дописі.

Герой у другий день війни пішов добровольцем на фронт

Фото Оксани Махно

 

Вибір читачів за тиждень

Відео